Bukit Tinggi-Padang Indonesia

Assalamualaikum

hye olllssss..

Rase cam lame giler tak update blog ni..dah bersawang dah..bukan takat bersawang tapi cam dah rumah usang yang kene dicantikkan balek. Nak ikotkan banyak bende yang nak disharekan tapi untuk semester yang lepas ni terase nak update pasal trip akademik ke padang-bukit tinggi. Actually this is my second time terbang ke negare orang after bermastautin di egypt selama 3 tahun lebih camtu (urghh, forgot)!!!

My class dipilih untuk ke negara Indonesia which ikot plan awal nak ke Hong Kong katenye..tapi all of IB students disarankan hanya boleh pegi ke negara Asia Tenggara saje u olllsss..niat di hati memang nak pegi negara jaoh2 tapi klau nak pegi jaoh2 with no budget tak boleh jugak. So, we decided ke Padang-Bukit-Tinggi, Indonesia. Owh actually our ex-rektor kami yang pilih untuk kami pergi ke sane. Dalam menanti kami nak ke sane we do lots of works which kene carik sponsor & wat preparation for our persembahan & so on. Banyak bende kene buat! 

Kami ke sane selama 5 hari & we got huge of experience like serously!!! best gilerrrrrr!! we had our own tourist guide which we call him as abang jo & he is super melayan kami dengan baeknye!! all the penginapan memang we ollssss sangat berpuas hati plus kat sane memang makan tak payah nak risau coz memang makanan orang minangkabau or lebih ke arah makanan orang negeri sembilan. So bayangkanlah...!

okey tak nak cakap banyak i just give u da picca kasi tengok khas tok pelawat 'Her Blog Galaxy...Ayu Idayu'...wah gitu kaw!!!

there's thousand of picca tapi ni je yg mampu upload
(line was not so cool nak upload bebanyak)

practice

 amboi! kemain

 focus

 Classmates with Madam Alisa

 cheeseeeee

bagi support kat kengkawan

 class A punye performance (Vietnam)

 on role

 BMD 226 5D

 Thank you Air Asia 

 we fly

busy

kumpul

 get ready

dalam bus after tiba

abang jo our tourist guide

unik

beautiful

peace

first we attempt the food

 phewwww

 cantik

all this ajit's wife..haha

all the girls

 first attempt pakai baju minangkabau..woot2
   
orang kuat iwan & shasha

voice beliay daebak!!

with our lecturers Sir Dehya & Madam Shafaf with Chairman/woman of Universitas Putras Indonesia

The lecturers

unite

birthday Madam Shafaf

romantic

late night show

berseronok

layan


joget lambak

 joget2

beautiful

lorong japang

keep focus

moving

Thank you readers (^___^)























6 comments:

Aeda Zainal said...

wahhh, bestnya membuatkan teruja mo pergi juga ke sana ^^

MiSs A.Y.U said...

yesss..memang best..you should go there (^___^)

IBTISAM HASHIM said...

wah , bestnyaaa :) nk pergi jugak :P

MiSs A.Y.U said...

yup..memang best..cantik kat sane..hehe..(^___^)

aziman omar said...

Sesiapa nak melawat ke Padang dan bukittinggi saya boleh uruskan utk anda.Urusan di Malaysia sahaja.Maklumat lanjut:
http://freelancetour.blogspot.com/
Atau call,sms.whatapp saya di 0126665436

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.